© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Na žlico: bistra gobova juha za gobarje!


M. S., Maja
29. 6. 2018, 11.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Gobe rastejo in gobarji se množično zgrinjajo v gozdove. Na njihovih krožnikih zato ne manjka gobarskih specialitet, kot so juhe in omake.

gobova juha.jpg
Revija Maja

Bistra gobova juha

Sestavine za 4 osebe:
1 čebula
1 strok česna
500 g mešanih gob (npr. jurčki, lisičke, šampinjoni)
1/2 šopka majarona
2 žlici olja
600 ml čiste zelenjavne juhe
sol, poper
1-2 žlici limoninega soka
50 g na grobo nastrganega trdega sira
200 g kisle smetane

Priprava:

1. Čebulo in česen olupimo. Čebulo narežemo na obročke, česen sesekljamo. Gobe narežemo. Majaron osmukamo in sesekljamo.

2. V loncu segrejemo olje in popražimo gobe. Dodamo česen in čebulo. Zalijemo z juho in zavremo, potem pa 10 minut kuhljamo. Popramo in začinimo z limoninim sokom.

3. Nariban sir v kupčkih stresemo v pekač, obložen s papirjem za peko. Pečemo 8 minut na 200 stopinjah.

4. Kislo smetano zmešamo z majaronom, solimo, popramo. Juho postrežemo s sirovim čipsom in v vsak krožnik odmerimo žlico kisle smetane z majaronom.

Preberite tudi: Zdaj je čas za ocvrte bučkine cvetove. Kliknite TUKAJ!


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.