Na žlico: bistra gobova juha za gobarje!
Gobe rastejo in gobarji se množično zgrinjajo v gozdove. Na njihovih krožnikih zato ne manjka gobarskih specialitet, kot so juhe in omake.

Bistra gobova juha
Sestavine za 4 osebe:
1 čebula
1 strok česna
500 g mešanih gob (npr. jurčki, lisičke, šampinjoni)
1/2 šopka majarona
2 žlici olja
600 ml čiste zelenjavne juhe
sol, poper
1-2 žlici limoninega soka
50 g na grobo nastrganega trdega sira
200 g kisle smetane
Priprava:
1. Čebulo in česen olupimo. Čebulo narežemo na obročke, česen sesekljamo. Gobe narežemo. Majaron osmukamo in sesekljamo.
2. V loncu segrejemo olje in popražimo gobe. Dodamo česen in čebulo. Zalijemo z juho in zavremo, potem pa 10 minut kuhljamo. Popramo in začinimo z limoninim sokom.
3. Nariban sir v kupčkih stresemo v pekač, obložen s papirjem za peko. Pečemo 8 minut na 200 stopinjah.
4. Kislo smetano zmešamo z majaronom, solimo, popramo. Juho postrežemo s sirovim čipsom in v vsak krožnik odmerimo žlico kisle smetane z majaronom.
Preberite tudi: Zdaj je čas za ocvrte bučkine cvetove. Kliknite TUKAJ!
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se