Vloženi češnjevi paradižniki
Revija Maja
8. 10. 2017, 09.00
Želimo jih uživati še dolgo v pozno jesen in zimo, kar nam omogoča enostaven postopek vlaganja v kisu.

Sestavine za 2 kozarca po 600 ml:
- 750 g češnjevih paradižnikov (različnih vrst)
- 150 ml vode
- 150 ml belega vina
- 300 ml belega vinskega kisa
- 60 g sladkorja
- 1 lovorov list
- 1 žlica gorčičnih semen
- 1 žlička belih in črnih poprovih zrn
- 2 stroka česna
- 1 žlička morske soli
- 1 majhna rdeča čebula
Priprava:
- Čebulo olupimo in narežemo na obročke. Česen razpolovimo.
- Paradižnike splaknemo s toplo vodo in jih položimo v sterilizirana steklena kozarca za vlaganje.
- Vse ostale sestavine zavremo, dodamo čebulne obročke in še enkrat zavremo. Še vrelo tekočino vlijemo v kozarce ter enakomerno razdelimo čebulo in česen.
- Paradižniki morajo biti popolnoma prekriti s tekočino. Kozarca takoj zapremo in počakamo, da se vsebina ohladi.
- Počakamo 2-3 tedne, da so pripravljeni za uživanje. Če jih hranimo na hladnem, bodo zdržali 4-6 mesecev.
Majin nasvet
V kisu lahko shranjujemo tudi drugo zelenjavo, na primer stročji fižol ali cvetačo. Ne pozabimo pa, da moramo večino zelenjave pred vlaganjem skuhati.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Prijava
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se