Vloženi češnjevi paradižniki
Revija Maja
8. 10. 2017, 09.00
Želimo jih uživati še dolgo v pozno jesen in zimo, kar nam omogoča enostaven postopek vlaganja v kisu.

Sestavine za 2 kozarca po 600 ml:
- 750 g češnjevih paradižnikov (različnih vrst)
- 150 ml vode
- 150 ml belega vina
- 300 ml belega vinskega kisa
- 60 g sladkorja
- 1 lovorov list
- 1 žlica gorčičnih semen
- 1 žlička belih in črnih poprovih zrn
- 2 stroka česna
- 1 žlička morske soli
- 1 majhna rdeča čebula
Priprava:
- Čebulo olupimo in narežemo na obročke. Česen razpolovimo.
- Paradižnike splaknemo s toplo vodo in jih položimo v sterilizirana steklena kozarca za vlaganje.
- Vse ostale sestavine zavremo, dodamo čebulne obročke in še enkrat zavremo. Še vrelo tekočino vlijemo v kozarce ter enakomerno razdelimo čebulo in česen.
- Paradižniki morajo biti popolnoma prekriti s tekočino. Kozarca takoj zapremo in počakamo, da se vsebina ohladi.
- Počakamo 2-3 tedne, da so pripravljeni za uživanje. Če jih hranimo na hladnem, bodo zdržali 4-6 mesecev.
Majin nasvet
V kisu lahko shranjujemo tudi drugo zelenjavo, na primer stročji fižol ali cvetačo. Ne pozabimo pa, da moramo večino zelenjave pred vlaganjem skuhati.
E-novice · Novice
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Prijava
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se