© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

V znamenju izbranih vin in jedi


dolenjski-list
M. L., foto: Rok Petančič
17. 12. 2018, 12.50
Posodobljeno
03. 01. 2019 · 11:22
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

foto1_000.jpg
Arhiv Dolenjskega lista
Foto1
naldovcnx_000.jpg
M. L.
V prazničnem večeru (Foto: M. L.)
nalsovcnxvilink_000.jpg
M. L.
Vilinke (Foto: R. P.)
nalsocyntihozitje_000.jpg
M. L.
Tihožitje (Foto: R. P.

V okviru projekta Modra frankinja – žametno vino regije Posavje, katerega nosilec je KŠTM Sevnica, je Kmečka zadruga Sevnica pred dnevi organizirala v novi Grajski in Vinski dvorani sevniškega Hotela Ajdovec vinsko-kulinarični večer Praznični večer penin, slajših vin in Grajskih mesnin.

Kot poroča Rok Petančič iz KŠTM, so se predstavili vinarji Zdravko Mastnak, Vino Kozinc, Kmetija Kobal, Domaine Slapšak in Vinarstvo Kerin - Hiša frankinje. Zbrani so spoznavali tudi jedi iz lokalnih sestavin, predvsem Grajske mesnine, s katerimi je ustvarjalno nastopila ekipa restavracije Ajda. Ob prijetnem druženju in glasbenem programu Vokalne skupine Vilinke so udeleženci izkusili edinstveno vinsko-kulinarično doživetje.

»Nameni večera so bili aktivna promocija vina modra frankinja in regionalne posavske kulinarike, dvig dodane vrednosti obstoječih pridelkov, spodbujanje uporabe lokalno pridelane hrane in vin, spodbujanje lokalne samooskrbe ter kakovostne in varne hrane za zdrav odnos ter skrb za regionalno okolje,« je sporočil Rok Petančič.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.