Tradicionalni slovenski zajtrk v krmeljski šoli in vrtcu


Na Osnovni šoli Krmelj smo že peto leto zapored izvedli vseslovenski projekt Tradicionalni slovenski zajtrk. S tem smo želeli doseči več ciljev. Osnovni cilji so izobraževati, ozaveščati otroke o pomenu zajtrka v okviru prehranjevalnih navad, dati pomen lokalno pridelanim živilom ter kmetijskim dejavnostim v našem okolju.
Ta dan smo v šoli in vrtcu zajtrkovali izključno slovensko hrano. Zajtrk je vseboval bio pirin kruh Pekarne Bruno iz Gabrijel, mleko s kmetije Končina s Polja, med v pridelavi gospoda Kolenca z Vrhka, maslo je priskrbela gospa Kranjc iz Budne vasi, jabolka pa Repovževi iz Šentjanža.
Rdeča nit našega tradicionalnega zajtrka so bila žita – osnova naše prehrane. Na dogodek smo se pripravljali v okviru pouka gospodinjstva, tako da so učenci 6. razreda raziskovali žita, svoje ugotovitve pa predstavili v kulturnem programu. Resne teme o žitih so popestrili pevci mladinskega zbora in učenci razredne stopnje z deklamacijami.
V ta namen smo se vsi učenci, učitelji, gospa ravnateljica ter gostje iz občine in krajevne skupnosti zbrali v večnamenskem prostoru, ki je bil skrbno urejen s pripravljenimi pogrinjki, stene so bile opremljene s plakati, na odru pa so učenci izbirnega predmeta sodobna priprava hrane kuhali poslastico iz koruze.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se