Tradicionalna »Klobasarija« v Hinjah



Na Domačiji Krnc v vasi Hrib v Hinjah so pripravili že 3. izbor najboljše suhokranjske klobase, kot so tudi poimenovali Klobasarijo. Člani komisije so pod vodstvom Stanislava Papež nepristransko ocenjevali vzorce klobas predvsem po zunanjem izgledu, sestavi in barvi prereza klobase, vonju in okusu. Organizator tega edinstvenega tekmovanja v Suhi krajini Dušan Papež je povedal, da so na izbor pridelovalci prinesli enajst vzorcev, ki so bili na voljo tudi ostalim gostom za pokušino.
Klobasarija pomeni obenem tudi ohranjanje kulinarične dediščine, saj je suhokranjska klobasa s špino, dimljena in sušena na zraku del zgodovine.
Zmagovalni pokal je prejel in najboljšo klobaso izdelal Andraž Blatnik, drugo mesto je osvojil Alojz Ferlin in tretje Jože Blatnik.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se