© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Torta v zadnjem hipu


M.O.Ž., Zarja
11. 1. 2019, 16.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Vam je zmanjkalo časa za pripravo sladice? Ni še prepozno! Tudi v zadnjem hipu lahko spečete imenitno torto.

torta prava.png
Cremefine
Torta

Za pekač premera 26 cm

Priprava: 70 minut + 3 ure za ohlajanje

Pečenje: 20 minut

Sestavine: 3 jajca, 1 ščepec soli, 25 g + 50 g sladkorja, 2 žlički grenkega kakava, 600 g zamrznjenega jagodičevja, 1 zavoj vaniljevega pudinga, 100 g marmelade, 250 ml smetane za stepanje, 1 zavoj vaniljevega sladkorja.

Za smrečice: 125 ml sladke smetane, 1 zavoj vaniljevega sladkorja, zelena živilska barva, perlice.

Priprava: Ločimo rumenjake od beljakov in slednje s soljo stepemo v čvrst sneg. Med stepanjem počasi dodamo 25 g sladkorja. V drugi posodi kremasto stepemo rumenjake, 3 žlice mrzle vode in 50 g sladkorja. Moko zmešamo s kakavom in presejemo v sneg. Premešamo in testo vlijemo v okrogel pekač, obložen s papirjem za peko. Pečemo v pečici, ogreti na 180 stopinj, 15–20 minut. Jagodičevje medtem segrevamo, da odmrzne. Pudingu dodamo 100 ml vode, do gladkega zmešamo in dodamo jagodičevju. Premešamo, zavremo in 2 minuti med mešanjem kuhljamo. Odstavimo in počakamo 20 minut. Pečeno in ohlajeno testo namažemo z marmelado in nanjo razporedimo še jagodičevje s pudingom. Torto za 3 ure postavimo na hladno. Tik preden torto ponudimo, stepemo sladko smetano z vaniljevim sladkorjem in jo naložimo na torto. Za smrečice stepemo smetano s sladkorjem in dodatkom zelene barve. Nabrizgamo jih na krožnik, obložen s papirjem za peko, postavimo v hladilnik in potem z nožem prestavimo na torto. Okrasimo s perlicami.

Objavljeno v reviji Zarja št. 1, 31. 12. 2018.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.