Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

To so znani, ki bodo kuhali v oddaji Riba, raca, rak - tudi Rebeka Dremelj; "To je res kulinarična pustolovščina!"


lokalno
Planet TV<strong> </strong>
13. 5. 2023, 14.40
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

rrr__1_.jpg
_zzzrrr.jpg
rrr__2_.jpg

Že v ponedeljek ob 20. uri bomo vabljeni na prvo večerjo nove zabavne oddaje Riba, raca, rak, ki ni le kuharski resničnostni šov, ampak tudi zabavno spoznavanje kuharskih in gostiteljskih sposobnosti znanih obrazov. Kuharske veščine v šovu bo komentirala kulinarična strokovnjakinja Darja Končarevič, sodelujoče pa bo skozi oddajo vodil Klemen Bunderla.  

V prav posebni kulinarični resničnostni oddaji Riba, raca, rak bo od ponedeljka do petka ob 20. uri pet znanih Slovencev in Slovenk pripravilo večerjo za ostale štiri sodelujoče, na koncu pa bodo morali tako jedi kot gostiteljske sposobnosti tudi oceniti. V prvih petih oddajah bodo kuhali Filip Flisar, Rebeka Dremelj, 6pack Čukur, Sebastian in Manja Stević, za pripravo predjedi, glavne jedi in sladice pa bodo imeli tri ure časa.

Že med samim kuhanjem bo njihove kuharske veščine komentirala kulinarična strokovnjakinja Darja Končarevič, lastnica več priljubljenih bistrojev ter avtorica dveh kuharskih uspešnic, ki je tudi sama pogosto gostiteljica. "Moja vloga je, da pokomentiram in morda dam tudi kakšen nasvet tako gledalcem kot tudi bodočim kuharjem v oddaji," pravi o sodelovanju v zabavnem šovu, skozi katerega bo gledalce in kuharje vodil Klemen Bunderla, ki bo sodelujočim vsak dan naložil tudi poseben izziv. "Recimo, da morajo v jedi uporabiti nekaj rdečega, ali nekaj mediteranskega. Mogoče dam kdaj tudi navodilo, da naj postrežejo samo v predpasniku spodaj brez," se pošali in prizna, da sicer o kuhanju nima pojma, zato bo skušal nuditi predvsem čustveno podporo pri pritisku časovno omejenega nakupovanja in kuhanja.

Marsikdo bo tudi pripravljal jed, ki se je doslej še ni lotil, kuharji pa morajo paziti tudi na različne omejitve, ki jim jih postavljajo gostje. Vsi namreč ne jedo vsega, včasih po lastni izbiri, spet drugič jim tako narekuje zdravje. "Zelo mi je všeč, kako pogosto so se sodelujoči odločili, da skočijo iz svoje cone udobja," ob tem dodaja Darja.

Pet različno kuharsko podkovanih in (ne)nadarjenih znanih oseb bo moralo po obroku deliti tudi svoje mnenje in oceno tako o hrani kot celotni izkušnji, zmagovalna večerja pa bo tista, ki bo na koncu tedna prejela največ točk.

"Ocenjujejo tako okus, izgled kot samo vzdušje in to se mi zdi zelo dobro, saj tako nismo osredotočeni samo na jed in njen okus, ampak tudi na to, kar hrana v bistvu je: neka celostna izkušnja. Vzdušje, ki ga uspemo ustvariti, sodi v ta paket," pravi Darja in dodaja: "Eni so naravni gostitelji in imajo to v sebi, kar je zelo lepo spremljati, drugim pa je ta plat morda malo težja. Nekdo, ki ni tako spreten v sami kuhi, se mogoče izmaže in pusti vtis z drugimi stvarmi."

Z njo se strinja tudi Klemen, ki meni, da so znani Slovenci zelo iznajdljivi: "Zanimivo je, kako manevrirajo. Nekateri se hočejo priljubiti komu, ga podkupiti s kakšno jedjo, ker dajo na mnenje enega gosta več kot na druge. To je res kulinarična pustolovščina!"

V kuhinje znanih Slovencev in Slovenk vas bomo z oddajo Riba, raca, rak prvič povabili že v ponedeljek, 15. maja, ob 20. uri.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.