© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

To so slastni mafini s pomako iz rikote!


M. S., Dom2
29. 11. 2018, 11.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Okusen prigrizek, ki ga lahko pripravimo sami in se izognemo preveč slanim kaloričnim bombam iz trgovine.

mafini
Dom2
Mafini s pomako iz rikote

Mafini s pomako iz rikote

Sestavine za 12 mafinov:

250 g buče hokaido


70 g mlade čebule
100 g margarine
2 jajci
150 g rikote
250 g moke
2 ½ žličke pecilnega praška
1/2 žličke sode
sol, poper
muškatni orešček
50 g naribanega sira (npr. cheddar)
15 g bučnih semen

Za pomako:

1 mlada čebula
100 g rikote
150 g jogurta
kari v prahu
poper

Preberite tudi: Bučni kruh - prava poslastica.

Priprava:

1. Buči odstranimo semena in meso narežemo na koščke. Skuhamo jih do mehkega v vodi. Odcedimo in z vilicami pretlačimo bučne koščke. Mlado čebulo očistimo in narežemo na obročke.

2. Margarino z metlico kremasto stepemo, dodamo jajci, rikoto in bučno kašo. Posebej zmešamo moko, pecilni prašek, sodo, sol, poper in nastrgan muškatni orešček. S sirom dodamo bučni zmesi.

3. Pekač za mafine namažemo z maščobo, napolnimo s testom in potresemo z bučnimi semeni. Pečemo na 180 stopinjah 20 minut.

4. Za pomako čebulo narežemo na koščke. Rikoto zmešamo z jogurtom, začinimo s karijem in poprom. Vmešamo čebulo.   

5. Mafine ponudimo s pomako.

Objavljeno v reviji Dom2 št. 19, 27. 8. 2018.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.