© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Teletina s citrusovim maslom za božično pojedino


M. O. Ž., Majin božič
22. 12. 2018, 11.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Iščete ideje, kaj pripraviti za božično večerjo? Revija Majin božič je za vas pripravila recept za slastno jed, ki bo teknila vsem ljubiteljem teletine.

pečenka teletina1a citrus-jpg.jpeg
Proviande
Teletina s citrusovim maslom

Teletina s citrusovim maslom

Sestavine za 4 osebe:
1 kos teletine (650 g)
1 bio limeta
1 bio pomaranča
150 g + 1 žlica zmehčanega masla
sol, poper
muškatni orešček
2 zvezdasta janeža

Priprava:

1. Limeti in pomaranči z lupilnikom za zelenjavo narežite lupino. Potem sadeža razpolovite in od vsakega z vilicami postrgajte žlico sredice.

2. Maslo (120 g) od 3 do 4 minute kremasto stepajte z mešalnikom. Solite, poprajte, začinite z nastrganim muškatnim oreščkom, dodajte citruse in s tem napolnite servirno skodelico. Postavite jo na hladno.

3. Na žlici masla na hitro (2-3 minute) popecite kos mesa. Znižajte temperaturo, dodajte preostalo maslo, limetino in pomarančno lupino, zvezdasti janež in pecite še od 3 do 4 minute. Meso večkrat obrnite.

4. Meso prestavite v pekač, dodajte še vse preostale začimbe ter pecite od 12 do 15 minut v pečici, ogreti na 180 stopinj.

5. Pečeno meso narežite na rezine in ponudite s citrusovim maslom.

Nasvet
Za prilogo mesu postrezite dušen brstični ohrovt in rezine popečene polente.

Objavljeno v reviji Majin božič, 21. 11. 2018.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.