Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Takšnega sendviča najbrž še niste jedli!


Revija Ženska
4. 4. 2019, 16.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Sendvič Reuben je klasični ameriški sendvič, ki naj bi si ga »izmislil« strasten igralec pokra Reuben Kulakofsky iz Omahe v Nebraski. Avtorstvo pa pripisujejo tudi drugim, tako da še danes potekajo polemike, kdo je avtor.

sendvič reuben dreamstime_xxl_39233318.jpg
Dreamstime
Sendvič Reuben

Sestavine za 4 osebe:
8 rezin rženega kruha,
4 žlice masla,
60 ml ruske pomake (recept spodaj),
8 rezin sira ementalca,
300 g nasoljene govedine,
150 g kislega zelja.

Priprava:


Vsako rezino kruha na eni strani namažite z maslom, na drugi pa z rusko omako. Na polovico rezin, namazanih z omako, naložite sir, meso in kislo zelje. Pokrijte s preostalimi rezinami, obrnjenimi navzdol s stranjo z rusko omako.

Pri srednji temperaturi segrejte ponev in nanjo položite sendviče. Na vsaki strani jih pecite približno 3 minute, da se rahlo pregrejejo in se sir stopi.

Ponudite s preostalo rusko omako in vloženimi kislimi kumaricami.

Ruska omaka

Gladko zmešajte 100 ml majoneze, 3 žlice kečapa, 2 žlici hrena, 2 žlički vorčesterske omake, 1 žličko sladkorja, 1/4 žličke mlete sladke paprike, sol in poper.

Nasvet

Kakovostno nasoljeno govedino je pri nas težko dobiti. Zamenjate jo lahko z ostanki pečenega rostbifa ali svinjske pečenke. Tudi rženi kruh lahko zamenjate s kakšno drugo vrsto.

Objavljeno v reviji Ženska št. 2, 4. 2. 2019.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.