© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Tako pripravljenih jeter najbrž še niste jedli!


M. S., Maja
11. 2. 2018, 11.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Gurmani vedo, da so prava poslastica, ki se odlično ujame s sadjem, kot so hruške.

jetra hruška.jpg
Revija Maja

Telečja jetra s hruško

Sestavine za 4 osebe:
600 g telečjih jeter
poper
1 bio limona
2-3 rdeče čebule
2 majhni hruški
2 vejici žajblja
2 žlici olivnega olja
250 ml suhega rdečega vina
sol
60 g hladnega masla

Priprava:

1. Jetra narežemo na tanke trakove, jih popramo, pokrijemo in odstavimo.

2. Limono umijemo z vročo vodo, osušimo in z lupilnikom za zelenjavo narežemo lupinico.

3. Čebulo olupimo in narežemo na tanke rezine. Hruške umijemo in narežemo na krhlje. Peške odstranimo. Žajbelj sesekljamo.

4. V ponvi segrejemo olje in zlato popražimo jetra. Ne več kot dve minuti! Odstranimo iz ponve in shranimo na toplem.

5. V ponev stresemo limonino lupino, čebulo in koščke hruške, popražimo, zalijemo z vinom in zavremo. Solimo, popramo, potem pa znižamo temperaturo in vmešamo maslo in žajbelj.

6. Postrežemo z jetri na segretih krožnikih.

Majin nasvet
Jed izboljšamo z dodatkom konjaka in ponudimo s polento.

Preberite tudi: Slastni krofi malo drugače. Kliknite TUKAJ!


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.