© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Svinjski medaljoni s sirom


Maja Poljšak, Maja
24. 10. 2017, 15.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Okusna jed iz pečice.

svinjski medaljon.jpg

Sestavine za 4 osebe:

  • 4 svinjski medaljoni (po 100 g)
  • 200 g svežega kozjega sira
  • 200 g češnjevih paradižnikov
  • 2 stroka česna
  • 1 čili
  • 4 vršički rožmarina
  • 4 vejice timijana
  • 4 vršički origana
  • 1 kavna žlička mlete sladke paprike
  • sol in poper
  • 2 žlici olivnega olja
  • 150 ml čiste zelenjavne juhe

Priprava:

  1. Česen olupimo in na drobno sesekljamo. Čili narežemo na koleščke. Dišavna zelišča operemo, osušimo, polovico listkov osmukamo in sesekljamo, preostalo prihranimo za okras. Nato sir zmešamo s česnom, čilijem, sesekljanimi zelišči, papriko v prahu, soljo in poprom.
  2. Pečico ogrejemo na 220 stopinj. Medaljone solimo in na vročem olju v ponvi, ki jo lahko prestavimo v pečico, po obeh straneh na hitro popečemo.
  3. Na dno vlijemo juho, zgornjo stran medaljonov namažemo z začinjenim sirom, dodamo češnjeve paradižnike, postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 10 minut.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.