Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Spomladanska krhka pita s koprivami in šparglji


Zoran Franc, Novice Svet24
7. 4. 2019, 11.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Zdravo in okusno kosilo za spomladanske navdušence

koprivna pita.jpg
Dreamstime
Koprivna pita.

Navdušite svoje goste s preprosto jedjo, ki bo dišala po pomladi in zdravju.

Sestavine: 350 g krhkega testa, 2 žlici masla, 1 žica oljčnega olja, 600 g mladih kopriv, 300 g špargljev, 1 čebula, 400 g skute, 2 jajci, 100 g parmezana, sol, poper in muškatni orešček.

Priprava: Šparglje očistimo, operemo, odrežemo lesene konce in narežemo na poljubno debele kolobarčke. Koprive operemo. Čebulo sesekljamo. V ponvi razpustimo maslo, dodamo čebulo, koprive in šparglje. Pražimo, dokler koprive ne upadejo, šparglji pa se nekoliko zmehčajo. Model za pito namastimo z oljem. Slano krhko testo razvaljamo na centimeter debelo in z njim obložimo pomaščen model tako, da prekrije tudi rob. Testo poravnamo po vseh kotih in ga nato večkrat z vilicami prebodemo. Po testu razporedimo maso iz kopriv. V skledi zmešamo skuto in jajci, solimo in popramo ter zmes polijemo po masi. Nazadnje potresemo s parmezanom. Pito pečemo pri 200 stopinjah 45 minut.

Objavljeno v časniku Novice Svet24 št. 79, 5. 4. 2019.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.