Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Naj zadiši po spomladanski rižoti


A. K., Maja
25. 4. 2019, 16.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Šparglji so ena prvih vrst pomladne zelenjave. Najprej so bili znani kot zdravilna rastlina, danes pa jih cenimo kot odlično vrtnino, bogato s kalcijem, magnezijem in cinkom ter vitamini A, C in E. Poleg vseh zdravilnih učinkovin, ki jih prinaša uživanje špargljev, veljajo tudi za odličen naravni afrodiziak.

spargljeva-rizota-z-rakci-jpg.jpeg
Getty Images
Špargljeva rižota

Špargljeva rižota z rakci

30 minut

Sestavine za 4 osebe:
2 čebuli
30 g masla
250 g riža
750 ml čiste kokošje juhe
100 g špargljev
10 rakcev
limonin sok
sol in poper

Priprava:
Olupimo in drobno sesekljamo čebulo ter jo popražimo. Ko postekleni, dodamo riž. Najprej mešamo, da tudi riž postane steklast. Zalijemo z juho in dušimo, dokler odvečna voda ne izpari oz. se vpije v riž.

Medtem šparglje temeljito operemo, jim odrežemo trše olesenele dele in jih narežemo na 5 cm velike kose. Dodamo jih k rižu 10 minut pred koncem kuhanja. Pet minut pred koncem pa dodamo še rakce. Po okusu dosolimo in popramo ter pokapamo z limoninim sokom.

Objavljeno v prilogi revije Maja št. 6, 15. 3. 2019.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.