Naj zadiši po spomladanski rižoti
Šparglji so ena prvih vrst pomladne zelenjave. Najprej so bili znani kot zdravilna rastlina, danes pa jih cenimo kot odlično vrtnino, bogato s kalcijem, magnezijem in cinkom ter vitamini A, C in E. Poleg vseh zdravilnih učinkovin, ki jih prinaša uživanje špargljev, veljajo tudi za odličen naravni afrodiziak.

Špargljeva rižota z rakci
30 minut
Sestavine za 4 osebe:
2 čebuli
30 g masla
250 g riža
750 ml čiste kokošje juhe
100 g špargljev
10 rakcev
limonin sok
sol in poper
Priprava:
Olupimo in drobno sesekljamo čebulo ter jo popražimo. Ko postekleni, dodamo riž. Najprej mešamo, da tudi riž postane steklast. Zalijemo z juho in dušimo, dokler odvečna voda ne izpari oz. se vpije v riž.
Medtem šparglje temeljito operemo, jim odrežemo trše olesenele dele in jih narežemo na 5 cm velike kose. Dodamo jih k rižu 10 minut pred koncem kuhanja. Pet minut pred koncem pa dodamo še rakce. Po okusu dosolimo in popramo ter pokapamo z limoninim sokom.
Objavljeno v prilogi revije Maja št. 6, 15. 3. 2019.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se