Slovenija: Od hamburgerjev najpriljubljenejši s sirom
Slovenci med hamburgerji najraje posegajo po tistih s sirom, sledi klasični hamburger, tretji najpriljubljenejši pa je piščančji, kaže raziskava, ki so jo ob svetovnem dnevu hamburgerja pripravili v ponudniku dostave hrane Wolt, kjer sicer burgerji predstavljajo vsako tretje naročilo.

Kot so sporočili iz Wolta, so potrošniki v slabih dveh letih prek njihove platforme v Sloveniji najraje naročali hamburgerje, takšnih naročil je bilo 39 odstotkov. Hamburgerje najpogosteje in najraje naročajo ob petkih, priljubljen pa je v času kosila med 11. in 13. uro in v času večerij med 17. in 19. uro. Hamburgerji so bolj priljubljeni pozimi, saj so naročila trikrat večja kot poleti.
V Sloveniji so najpriljubljenejši hamburger s sirom, klasični hamburger in piščančji. Potrošniki imajo najraje srednje pečeno meso, zanj se je odločilo približno tri četrtine, sledi dobro pečeno meso, ki si ga je naročila okoli petina vseh, medtem ko je zelo malo takšnih, ki si privoščijo srednje surovo meso.
Največ restavracij, ki ponujajo hamburgerje, je v Ljubljani (50), sledijo Maribor (26), Koper (13), Kranj (devet) in Celje (pet).
Pri hamburgerju je po pojasnilih Wolta izjemno pomembna prava kombinacija kislosti, slanosti, sladkosti, svežine in maščobe. Pri tem pridejo v ospredje dodatki – pomembno je torej, kako se izberejo in kako se kombinirajo.
Preberite več v Štajerskem Tedniku
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se