Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Sladkanje s krompirjem – Čokoladni hrustljavčki


M.O.Ž., Jej Zdravo
4. 7. 2017, 15.00
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 10:03
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Ljubitelji tega gomolja bodo prišli na svoj račun, če jim bomo postregli s hrustljavo zapečenimi krompirjevimi rezinami, pomočenimi v temno čokolado.

cokoladni hrustljavcki.jpg

Sestavine:

  • 900 g krompirja
  • 30 g moke
  • 1 žlička soli
  • 200 g temne čokolade (vsaj 60 % kakava)
  • grobo mleta morska sol

Priprava:

Krompir olupimo in naribamo. Odvečno tekočino odlijemo, dodamo moko in sol. Oblikujemo tanke polpetke, jih spečemo v ponvi, odlagamo na papirnato kuhinjsko brisačo in pomakamo v stopljeno čokolado. Potresemo s soljo in takoj postrežemo!


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.