Sladka skušnjava: mandljev biskvit z gozdnimi sadeži
Mandlje so poznali že v mitoloških časih, ko so veljali za božanski plod, beli cvetovi mandljevca pa so predstavljali simbol plodnosti. Različne svetovne kuhinje uporabljajo mandlje na različne načine, mi pa vam jih tokrat predstavljamo kot dodatek k sladicam.

Mandljev biskvit z gozdnimi sadeži
30 minut
Sestavine za 4 osebe:
100 g mletih mandljev
100 g sladkorja
60 g moke
40 g kakava
150 g masla
6 beljakov
200 g svežih gozdnih sadežev
Priprava:
V posodi zmešamo mandlje, sladkor, moko in kakav. Maslo segrejemo do lešnikove barve in ga primešamo zmesi. Beljake v posebni posodi stepemo v trd sneg in ga rahlo umešamo v maso. Model za peko namažemo z maslom, vanj vlijemo maso in pečemo v ogreti pečici 15 minut pri temperaturi 180 stopinj. Biskvitno testo ohladimo, razrežemo na pravokotnike ali z modelom oblikujemo v druge oblike. Nanje dekorativno nanesemo gozdne sadeže.
Nasvet: Za boljšo kakovost testa uporabimo mlete mandlje brez ovoja.
Objavljeno v reviji Maja št. 10, 10. 5. 2019.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se