Skušin namaz s kumaro na opečencu
Kadar na vrata nepričakovano potrkajo gostje, v hladilniku pa sta le še dve rezini salame, nas lahko iz zadrege reši pločevinka ali dve konzerviranih rib.

Vedno jih je dobro imeti na zalogi, saj lahko v nekaj minutah pripravimo okusen ribji namaz.
Sestavine za 2 osebi:
½ kumare (približno 200 g)
3 žlice belega vinskega kisa
1 žlica medu
majhna pest grobo nasekljanega kopra
110 g filetov skuše iz pločevinke
2 žlici kisle smetane
½ majhne limone
1 žlica naribanega hrena
1 čebula
4 rezine pšeničnega in rženega kruha
Preberite si tudi kako pripravimo pikantne špagete z orehi!
Priprava:
1. Kumare umijemo in narežemo na tanke rezine. Čebulo olupimo in sesekljamo. V skledi zmešamo kumare, kis, med, ščep soli in večino kopra.
2. Filete skuše odcedimo ter jih v drugi skledi pretlačimo s kislo smetano, limoninim sokom in hrenom. Mešamo nežno, s hrbtno stranjo vilice. Dodamo še čebulo, po okusu popramo in solimo.
3. Kruh popečemo. Namažemo ga z ribjim namazom in obložimo z rezinami kumar. Potresemo s preostalim koprom in takoj postrežemo.
Več sezonskih receptov in veliko drugih vsebin o zdravju, lepoti in dobrem počutju najdete v reviji Maja!
Revijo Maja lahko prelistate tudi na spletu!
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se