Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Skušin namaz s kumaro na opečencu


M.O.Ž.
13. 11. 2018, 20.30
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Kadar na vrata nepričakovano potrkajo gostje, v hladilniku pa sta le še dve rezini salame, nas lahko iz zadrege reši pločevinka ali dve konzerviranih rib.

ribji namaz.jpg
Waitrose
namaz

Vedno jih je dobro imeti na zalogi, saj lahko v nekaj minutah pripravimo okusen ribji namaz.

Sestavine za 2 osebi:

½ kumare (približno 200 g)

3 žlice belega vinskega kisa

1 žlica medu

majhna pest grobo nasekljanega kopra

110 g filetov skuše iz pločevinke

2 žlici kisle smetane

½ majhne limone

1 žlica naribanega hrena

1 čebula

4 rezine pšeničnega in rženega kruha  

Preberite si tudi kako pripravimo pikantne špagete z orehi!

Priprava:

1. Kumare umijemo in narežemo na tanke rezine. Čebulo olupimo in sesekljamo. V skledi zmešamo kumare, kis, med, ščep soli in večino kopra.

2. Filete skuše odcedimo ter jih v drugi skledi pretlačimo s kislo smetano, limoninim sokom in hrenom. Mešamo nežno, s hrbtno stranjo vilice. Dodamo še čebulo, po okusu popramo in solimo.

3. Kruh popečemo. Namažemo ga z ribjim namazom in obložimo z rezinami kumar. Potresemo s preostalim koprom in takoj postrežemo.

Več sezonskih receptov in veliko drugih vsebin o zdravju, lepoti in dobrem počutju najdete v reviji Maja!

Revijo Maja lahko prelistate tudi na spletu!


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.