Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Še bo dišalo po pustnih krofih


tednik
Mojca Zemljarič
26. 1. 2017, 10.52
Posodobljeno
10. 07. 2017 · 03:44
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Po odpoklicu zdaj že nekdanjega direktorja Erika Hribernika, ki je Ptujske pekarne in slaščičarne (PPS) vodil od jeseni 2013, je Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) na direktorsko mesto imenovala Igorja Ranfla, dosedanjega direktorja komerciale.

1485428071_cg_pps.jpg
Arhiv Štajerskega Tednika

Novi prvi mož PPS pravi, da bodo tudi letos ostali zvesti tradiciji priprave pustnih krofov, po katerih so prepoznavni daleč naokrog. »Priprave na letošnji pust, ki bo bistveno daljši kot lansko leto, že potekajo. Ker je pust na našem območju res nekaj posebnega, se je treba dobro pripraviti, da bomo lahko zagotovili zadostno količino krofov. Ptujski pustni krof še vedno pripravljamo po svojem 50 let starem receptu. Naša posebnost ostaja, da v času pusta cvremo krofe cel dan ter jih sveže kupcem zagotavljamo od jutra do večera. Načrtujemo, da bomo v pustnem času pripravili 500.000 krofov.«

Preberite več v petkovem izvodu Štajerskega tednika.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.