© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Rulada s slivovim karpačem


M. S., Maja
30. 8. 2018, 16.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Slive so že zaradi svoje temno vijolične zunanjosti prav posebno poletno sadje. Spadajo v družino rožnic in nas osrečujejo s sladko-kislim okusom kar v dva tisoč različicah po vsem svetu. Danes ulada s slivovim karpačem

Pflaumen_Zwetschgen_Roulade1.jpg
Revija Maja
Rulada s slivovim karpačem

Rulada s slivovim karpačem

110 min

Sestavine:

Za rulado:
300 g pšenične moke
200 g pirine moke
20 g kvasa
¼ l mleka
2 žlici vaniljinega sladkorja
100 g sladkorja
80 g masla
1 jajce
½ žličke morske soli
450 g slivove marmelade
100 g masla

Za karpačo:
3 slive
50 ml vode
50 ml sladkorja
20 ml slivovega žganja
10 ml limoninega soka

Preberite tudi: Stročji fižol v popolnem obroku. Kliknite TUKAJ!

Priprava:

1. Za rulado presejemo moko, naredimo na sredini jamico in vanjo nadrobimo kvas in 20 g sladkorja. Zalijemo z mlačnim mlekom. Posodo pokrijemo in jo pustimo 20 minut na toplem. Nato prilijemo preostalo mleko in vse skupaj zgnetemo v testo. Pokrijemo in pustimo še pol ure na toplem.

2. Testo še enkrat zgnetemo in ga razvaljamo na pravokotnik (30 x 50 cm). Na debelo ga namažemo z marmelado in zvijemo v rulado. Položimo jo v pekač in pustimo pokrito še 40 minut na toplem.

3. Pečico segrejemo na 175 stopinj (vroči zrak) in pečemo rulado 40 minut. Po dvajsetih minutah jo namažemo z maslom. Pečeno in ne prevroče narežemo na rezine.

4. Za karpačo slive razpolovimo in izkoščičimo. Narežemo jih na rezine in položimo na krožnik. Zavremo vodo, sladkor, dodamo še preostale sestavine in s tem prelijemo slive. Postrežemo z rezinami rulade.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.