Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Rižota s piščancem in šparglji


Zvonka Labernik, Ženska
12. 5. 2017, 15.00
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 10:02
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Rižota je zelo »uporabna« jed, saj jo hitro skuhamo, sestavine pa lahko poljubno izbiramo.

rizota s sparglji.jpg

Tale kombinacija s piščancem in šparglji bo zagotovo popestrila naš »repertoar« rižot, poleg tega pa je zaradi špargljev še posebej zdrava.

Sestavine (za 4 osebe):

  • 1 drobno sesekljana čebula,
  • 2 strta stroka česna,
  • 3 žlic olivnega olja,
  • 500 g na koščke narezanih piščančjih filejev,
  • 300 g očiščenih in na koščke narezanih zelenih špargljev,
  • 1 žlica sesekljanega origana,
  • 300 g opranega in osušenega riža,
  • ¼ žličke soli,
  • ¼ žličke zmletega belega popra,
  • 1 l vroče piščančje jušne osnove,
  • 3 žlice surovega masla,
  • 4 žlice nastrganega parmezana.

Priprava:

Na olju prepražimo čebulo in česen, nato pa dodamo piščančje meso in ga pražimo 5 minut. Primešamo origano in šparglje ter jih pražimo le toliko, da spremenijo barvo. Dodamo riž, ga 2 minuti pražimo, nato pa solimo, popramo in zalijemo z 2 zajemalkama jušne osnove. Rižoto kuhamo 25 minut in postopoma zalivamo s preostalo jušno osnovo.Kuhani rižoti primešamo surovo maslo in parmezana ter ponudimo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.