Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Recept: Zavite paličice s slanino


Revija Dober tek
28. 9. 2024, 14.40
Posodobljeno
29. 09. 2024 · 11:37
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

_zzzrecept.jpg

Odlična ideja za grickanje ob spremljanju kakšne tekme ali napetega filma ...

ČAS PRIPRAVE: 40 min

KOLIČINA: za 4 osebe kot prigrizek

ZAHTEVNOST: Preprosto

##IMAGE-3209649##

Sestavine

75 g dimljene slanine


250 g listnatega testa
1 žlica gorčice
1 jajce
moka za pomokanje

Priprava

1.

Pečico segrejemo na 220 °C (ali na 200 °C z ventilacijo). Velik plitev pekač obložimo s papirjem za peko. Slanino narežemo na približno 2 cm široke trakove.

2.

Na pomokani delovni površini razvaljamo listnato testo 1⁄2 cm na debelo in ga premažemo z gorčico. Nanj polagamo trakove slanine, tako da med njimi pustimo kakšen milimeter prostora. Nato po teh praznih črtah testo razrežemo.

3.

Trakove testa s slanino dvakrat ali trikrat zasukamo, jih polagamo na pekač in premažemo z razžvrkljanim jajcem. Temperaturo pečice znižamo na 200 °C (ali na 180 °C z ventilacijo) in paličice pečemo približno 20 minut ali toliko časa, da se testo napihne in zlato zapeče.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.