© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Recept: Zasneženi čokoladni razpokančki


lokalno
Revija Dober tek
14. 1. 2024, 15.00
Posodobljeno
15:15
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

_zzrecept.jpg

##IMAGE-4014630##

Zasneženi čokoladni razpokančki bodo teknili tudi, če zunaj ni snega.

Sestavine

200 g temne čokolade

125 g zmehčanega masla

300 g svetlega sladkorja muskovado

2 jajci

150 g moke

60 g kakava v prahu

2 žlički pecilnega praška

2–3 žlice mleka

100 g sladkorja v prahu

Priprava

1.

Čokolado stopimo v vodni kopeli ali v mikrovalovni pečici. Pustimo, da se ohladi.

2.

Maslo in sladkor stepemo z električnim mešalnikom, nato vmešamo jajci, moko, kakav, pecilni prašek in čokolado. Dodamo mleko, da nastane mehko testo, vendar ne mešamo preveč. Pokrijemo in za 1 uro postavimo v hladilnik.

3.

Pečico segrejemo na 180 °C. Dva velika plitva pekača obložimo s papirjem za peko. Sladkor v prahu vsujemo v skledico. Oblikujemo kroglice, ki jih povaljamo v sladkorju v prahu in jih polagamo na pekač, tako da med njimi pustimo nekaj prostora

4.

Piškote pečemo 12 do 15 minut ali toliko časa, da so čvrsti na dotik. Piškoti morajo narasti in razpokati. Pustimo, da se malo ohladijo na pekačih, nato jih prestavimo na kuhinjsko mrežico, kjer naj se do konca ohladijo. V nepredušno zaprti posodi se ohranijo do 1 tedna.

Nasvet

Za še bolj čokoladno različico kroglice testa povaljamo v kakavu v prahu namesto v sladkorju.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.