Recept: Zasneženi čokoladni razpokančki

##IMAGE-4014630##
Zasneženi čokoladni razpokančki bodo teknili tudi, če zunaj ni snega.
Sestavine
200 g temne čokolade
125 g zmehčanega masla
300 g svetlega sladkorja muskovado
2 jajci
150 g moke
60 g kakava v prahu
2 žlički pecilnega praška
2–3 žlice mleka
100 g sladkorja v prahu
Priprava
1.
Čokolado stopimo v vodni kopeli ali v mikrovalovni pečici. Pustimo, da se ohladi.
2.
Maslo in sladkor stepemo z električnim mešalnikom, nato vmešamo jajci, moko, kakav, pecilni prašek in čokolado. Dodamo mleko, da nastane mehko testo, vendar ne mešamo preveč. Pokrijemo in za 1 uro postavimo v hladilnik.
3.
Pečico segrejemo na 180 °C. Dva velika plitva pekača obložimo s papirjem za peko. Sladkor v prahu vsujemo v skledico. Oblikujemo kroglice, ki jih povaljamo v sladkorju v prahu in jih polagamo na pekač, tako da med njimi pustimo nekaj prostora
4.
Piškote pečemo 12 do 15 minut ali toliko časa, da so čvrsti na dotik. Piškoti morajo narasti in razpokati. Pustimo, da se malo ohladijo na pekačih, nato jih prestavimo na kuhinjsko mrežico, kjer naj se do konca ohladijo. V nepredušno zaprti posodi se ohranijo do 1 tedna.
Nasvet
Za še bolj čokoladno različico kroglice testa povaljamo v kakavu v prahu namesto v sladkorju.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se