© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Recept za Zojino vijolično poslastico


dolenjski-list
Zoja Ficko, 6.c OŠ Drska
23. 12. 2020, 00.00
Posodobljeno
12:43
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

zojina_vijolicna_poslastica1.jpg
Zojina vijolična poslastica je bila tudi ena od pohvaljenih sladic
zojina_vijolicna_poslastica2.jpg
Zoja je uživala pri pripravi odlične sladice

Na OŠ Drska imajo odlične slaščičarje, saj sta njihova učenca osvojila dvojno zmago v vseslovenskem projektu Kuhnapato, še trije pa so bili za svoje izdelke nagrajeni s pohvalo. Tokrat tako objavljamo sladico Zoje Ficko iz 6.c OŠ Drska.

Sestavine:

- 300 g zmletih piškotov - navaden jogurt - malo cimeta

- 50 g masla - sladka smetana - sladkor

- zmrznjeno jagodičevje - vaniljev ekstrakt

Postopek:

Biskvit naredimo iz ostalih piškotov, ki nam ostanejo pri peki in dodamo maslo sobne temperature. Piškote zdrobimo in jih pomešamo z maslom in dodamo eno čajno žličko vaniljevega ekstrakta.

Preberite še

Za sladoled potrebujemo zmrznjeno jagodičevje, kateremu dodamo navaden jogurt. Vse skupaj zmešamo s paličnim mešalnikom. Dodamo 3 velike žlice sladkorja.

Vzamemo pekač s premerom 26 cm in ga pomastimo. Na dno z žlico razporedimo maso iz piškotov, na vrh pa dodamo sladoled. Okrasimo pa tako, da s sladko smetano naredimo 5 kupčkov, na katere posujemo malo cimeta.

Pa dober tek!

E-novice · Novice

Prijavite se na e-novice in ostanite na tekočem z najpomembnejšimi dogodki doma in po svetu.

Hvala za prijavo!

Na vaš e-naslov smo poslali sporočilo s potrditveno povezavo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.