© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Recept za Metkino presenečenje


dolenjski-list
Metka Zupančič, 6.c OŠ Drska
24. 12. 2020, 00.00
Posodobljeno
27. 12. 2020 · 11:17
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

metkino_presenecenje.jpg
Tudi Metkina sladica je bila na vseslovenskem tekmovanju med pohvaljenimi

##IMAGE-3044258##

Učenci OŠ Drska obvladajo veščine priprav sladic. Na vseslovenskem tekmovanju Kuhnapato so namreč sodelovali s kar petimi učenci. Dva sta osvojila prvo in drugo mesto, še trije pa so bili pohvaljeni. Recepte za prvo nagrajeno Barbarino adventno pito in za drugouvrščene Jakobove plesoče snežake ter za pohvaljene Alinine posladke in Zojino vijolično poslastico smo že objavili. Tokrat pa je tu recept še za Metkino presenečenje. Zanj je bila na tekmovanju pohvaljena Metka Zupančič iz 6.c razreda OŠ Drska.

Sestavine:

•100 g bele čokolade

•0,5 kg maskarponeja

•30 g drobtin ostankov piškotov ali biskvita

•300 g jagod

•želatina Fix

•100 g temne čokolade

•sladka smetana

Postopek:

Najprej stopimo belo čokolado in ji primešamo polovico posodice sladke smetane. V posodo damo 250 g maskarponeja in primešamo stopljeno belo čokolado. Primešamo polovico vrečke želatine. Jagode spasiramo in dodamo dva lista želatine, ki smo jo prej namočili v hladni vodi. Stopimo še temno čokolado in jo primešamo. V kozarčke najprej natresite piškotne drobtine, ostalo pa poljubno servirajte. Ko končate s serviranjem, dajte v hladilnik za eno uro ali eno uro in pol. Zdaj lahko, če želite, še okrasite z oreo piškoti ali s čim podobnim.

Sedaj pa zavihajte rokave in veselo na delo. Pri dekoriranju in oblikovanju uporabite svojo domišljijo in jim dodajte svoj pečat. Uživajte v eksperimentiranju. Pa dober tek!!!!


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.