© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Recept: Whoopiji


lokalno
2. 10. 2024, 00.00
Posodobljeno
11:51
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

_zzzrecept.jpg

Whoopiji so biskvitni piškoti, ki jih z različnimi kremami sestavimo v sendvičke in na videz spominjajo na makrone. V knjigi Gorazda Potočnika Čokolada – moji najljubši recepti za čokoladne sladice boste našli tudi navodila za pripravo belih whoopijev z malinami in čokoladnim ganašem.

##IMAGE-3209353##

Sestavine

115 g zmehčanega masla


210 g sladkorja v prahu
1 jajce
200 g gladke moke tip 400
8 g sode bikarbone
60 g kakava v prahu
ščepec vaniljevih semen oz. po okusu
ščep soli
240 g mleka

Nadev

340 g bele čokolade
115 g zmehčanega masla
100 g sladkorja v prahu
sok 1 limone

Priprava

1.

Za čokoladno testo maslo in sladkor močno stepamo z električnim mešalnikom približno 5 minut, da nastane svetla penasta masa. Dobro vmešamo jajce.

2.

Posebej zmešamo moko, sodo bikarbono, kakav, vaniljo in sol ter suho mešanico presejemo. Dodamo jo masleni masi in z metlico ročno vmešamo. Nato vmešamo še mleko. Pol mleka lahko dodamo s suhimi sestavinami, drugo polovico pa na koncu, da dobimo primerno teksturo oziroma gostotekočo maso.

3.

Pečico segrejemo na 150 °C z ventilacijo. Dva velika plitva pekača obložimo s papirjem za peko. Testo nadevamo v vrečko za brizganje z okroglim nastavkom premera 1 cm in v pekača nabrizgamo kupčke premera 3 cm, vmes pustimo za dva kupčka prostora, ker se med peko razlezejo. Pekač postavimo v pečico in pečemo 12 do 15 minut, nato kupčke vzamemo iz pečice. Ko se ohladijo do mlačnega, jih s papirjem vred prenesemo na mrzel pladenj in damo v hladilnik ali zamrzovalnik, da se učvrstijo in da jih lažje nadevamo (sveže pečeni biskvitki so precej krhki, zato se lahko lomijo in drobijo).

Revija Dober tek


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.