Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Recept: Samostojna jed z bučkami iz pečice


Metka McCully Žigon Foto: Shutterstock
11. 9. 2023, 12.00
Posodobljeno
12. 09. 2023 · 08:25
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

_zzbucke.jpg

##IMAGE-4023331##

Preprosto, nasitno, za vsakdanje kosilo ali večerjo brez mesa. Potrebujemo le osnovne nedrage sestavine. Zraven prija velika skleda sezonske solate.

Sestavine

2 bučki (približno 600 g)

1 čebula

sol, poper

1 čajna žlička kurkume v prahu

3 žlice oljčnega olja

3 jajca

2–4 stroki česna

šopek peteršilja

100 g naribanega sira

1 žlica naribanega parmezana

Priprava

1. Bučke zrežemo na kolobarje, čebulo olupimo in zrežemo na tanke rezine. Oboje damo v skledo, posolimo, popopramo, dodamo žličko kurkume v prahu in olje. Vse skupaj dobro premešamo.

2. Manjši pekač obložimo s papirjem za peko, nanj stresemo bučke in pečemo v pečici 20 minut pri 200 stopinjah Celzija.

3. Medtem ko se bučke pečejo, razžvrkljamo jajca, dodamo jim sesekljan česen in peteršilj. Po 20 minutah, ko so pečene, jih prelijemo z jajčno zmesjo, potresemo z naribanim sirom in pečemo še 15 minut pri 200 stopinjah Celzija.

Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana, št. 36, 5. september, 2023.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.