© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Recept: Samostojna jed z bučkami iz pečice


dolenjski-list
Metka McCully Žigon Foto: Shutterstock
11. 9. 2023, 12.00
Posodobljeno
12. 09. 2023 · 08:25
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

_zzbucke.jpg

##IMAGE-4023331##

Preprosto, nasitno, za vsakdanje kosilo ali večerjo brez mesa. Potrebujemo le osnovne nedrage sestavine. Zraven prija velika skleda sezonske solate.

Sestavine

2 bučki (približno 600 g)

1 čebula

sol, poper

1 čajna žlička kurkume v prahu

3 žlice oljčnega olja

3 jajca

2–4 stroki česna

šopek peteršilja

100 g naribanega sira

1 žlica naribanega parmezana

Priprava

1. Bučke zrežemo na kolobarje, čebulo olupimo in zrežemo na tanke rezine. Oboje damo v skledo, posolimo, popopramo, dodamo žličko kurkume v prahu in olje. Vse skupaj dobro premešamo.

2. Manjši pekač obložimo s papirjem za peko, nanj stresemo bučke in pečemo v pečici 20 minut pri 200 stopinjah Celzija.

Preberite še

3. Medtem ko se bučke pečejo, razžvrkljamo jajca, dodamo jim sesekljan česen in peteršilj. Po 20 minutah, ko so pečene, jih prelijemo z jajčno zmesjo, potresemo z naribanim sirom in pečemo še 15 minut pri 200 stopinjah Celzija.

Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana, št. 36, 5. september, 2023.

E-novice · Novice

Prijavite se na e-novice in ostanite na tekočem z najpomembnejšimi dogodki doma in po svetu.

Hvala!

Vaša prijava je bila sprejeta.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.