Recept na hitro: Okusne smrečice

##IMAGE-4015155##
Kadar imamo goste ali pa le družinsko slavnostno večerjo, se želimo še posebej izkazati in svoje drage presenetiti z okusom ter tudi videzom jedi. Tukaj je preprost recept za praznične smrečice, ki so hitro narejene, a so okusne in še lepe na pogled.
Sestavine
· zavitek že razvaljanega listnatega testa
· 50–80 g na tanke rezine narezane kuhane šunke ali pršuta
· 4 žlice naribanega sira
· lesene paličice za ražnjiče
· za dekoracijo: izkoščičene zelene olive (lahko tudi črne ali mini paradižnike)
Priprava
1. Listnato testo odvijte in razgrnite. Potresite na tanko z ribanim sirom in pokrijte z rezinami šunke ali pršuta.
2. Zrežite na trakove, široke približno 2 cm. Vsak trakec posebej
zvijte v obliko smrečice in nataknite na paličico. Na vrhu pustite malce
prostora za dekoracijo.
3. Položite na pekač in specite v pečici na
170 stopinjah Celzija od 15 do 20 minut. Ko so »smrečice« lepo zlato
zapečene, vzemite iz pečice.
4. Na vrh zapičite zeleno olivo za dekoracijo in postrezite. Najboljše so mlačne, lahko pa jih jemo tudi hladne.
Še več prazničnih receptov najdete v reviji Jana, št. 52, 27. 12. 2022
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se