© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Recept: Medeni krofki - kot nalašč za pusta


dolenjski-list
Revija Dober tek
6. 2. 2024, 14.00
Posodobljeno
07. 02. 2024 · 11:00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

_zzkrofki.jpg

##IMAGE-4013319##

Medeni krofki bodo kot nalašč za pustni torek ... Recept je preprost, iz njega dobite 12 - 15 krofkov.

Sestavine

testo

250 g gladke moke
30 g kvasa
40 g kristalnega sladkorja
1,5 dl mleka
2 rumenjaka
20 g zmehčanega masla
sol
olje za cvrenje

medena omaka

2 žlici masla
1 žlica moke
1⁄2 žličke mletega cimeta
1⁄2 žličke mletih nageljnovih žbic
2–3 žlice vode
100 g medu

PRIPRAVA

Kvas zmešamo z žlico sladkorja in malo mleka; pomokamo in pustimo vzhajati. Kvasec zgnetemo s preostalo moko, sladkorjem, rumenjakoma, ma- slom, mlekom in soljo v gladko testo. Testo naj pokrito na toplem vzhaja, da se količina podvoji.

Preberite še

Vzhajano testo premesimo, razdelimo na 12 do 15 delov, oblikujemo kepice in pustimo ponovno vzhajati. Testene kepice z rokami razvlečemo tako, da oblikujemo debelejši rob.

V kozici močno segrejemo zadostno količino olja in krofke ocvremo (v maščobi morajo plavati). Zlagamo jih na kuhinjsko mrežo, da se odcedijo.

Pripravimo še medeno omako. V kozici močno segrejemo maslo in na njem zarumenimo moko. Dodamo cimet in nageljnove žbice ter 2 do 3 žlice vode, nato pa zavremo. Vmešamo med in kuhljamo 4 do 5 minut. Še vroče krofke pokapamo z medeno omako in ponudimo.

E-novice · Novice

Prijavite se na e-novice in ostanite na tekočem z najpomembnejšimi dogodki doma in po svetu.

Hvala za prijavo!

Na vaš e-naslov smo poslali sporočilo s potrditveno povezavo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.