© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Recept: Mandljeva pita z marelicami


lokalno
Revija Dober tek
19. 8. 2024, 11.30
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

_zzzpita.jpg

Sočne marelice so kot nalašč za pripravo poletne pite ...

ČAS PRIPRAVE: 1 ura 15 min

KOLIČINA: 8 kosov

ZAHTEVNOST: Preprosto

##IMAGE-3998767##

Sestavine

50 g stopljenega masla


450 g marelic
50 g celih blanširanih mandljev
2–3 žlice grobega kristalnega rjavega sladkorja


mandljeva osnova
50 g moke
1⁄2 žličke pecilnega praška
200 g mletih mandljev
85 g rjavega sladkorja
140 g zmehčanega masla
2 veliki jajci
1⁄2 žličke mandljevega izvlečka ali arome

Priprava

1.

Pečico segrejemo na 190 °C. Okrogel model z ločljivim obodom premera 23 cm namažemo z malo stopljenega masla. Marelice razpolovimo in jim odstranimo koščice; če so velike, jih narežemo na četrtine.

2.

Sestavine za mandljevo osnovo zmešamo v multipraktiku, da nastane gladka in kremasta masa. Enakomerno jo razprostremo po modelu. Nanjo razporedimo marelične polovice s prerezano stranjo navzgor in na sredino vsake položimo cel mandelj. Marelice premažemo s preostalim maslom in posujemo z grobim rjavim sladkorjem.

3.

Pečemo 40 do 50 minut, da se marelice zmehčajo, zasijejo in karamelizirajo, testo pa naraste, se zlato rjavo zapeče in se ob obodu modela začne krčiti. Pečeno pito 5 minut pustimo v modelu, nato jo vzamemo ven.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.