Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Recept: Krofi ljubezni


lokalno
Lara Jelen
11. 2. 2024, 15.00
Posodobljeno
12. 02. 2024 · 18:44
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

_zzsrce.jpg
Dreamstime
Foto: Dreamstime

##IMAGE-4013029##

Pust in valentinovo se letos praktično držita za roko. Le zakaj ne bi obeh praznikov združili v eno sladico. Pripravimo krofe ljubezni.

Sestavine

40 g kvasa

250 ml mleka

60 g sladkorja v prahu

50 g masla

4 rumenjaki

3 žlice ruma

500 g gladke moke

1 vrečka vaniljevega sladkorja

sol

olje za cvrtje

sladkor v prahu

Priprava

1. V polovico mlačnega mleka nadrobimo kvas, dodamo 1 žlico sladkorja in pustimo kakšnih 5 minut.

2. Mehko maslo, sladkor in vaniljev sladkor stepemo. Postopoma dodamo rumenjake.

3. Moko solimo, dodamo kvasec, stepeno masleno zmes, rum, preostalo mlačno mleko in zamesimo gladko testo. Pustimo vzhajati na toplem 30 minut.

4. Testo razvaljamo za približno prst na debelo. Pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo vzhajati 30 minut.

5. Iz testa, najlažje bo šlo z modelom, izrežemo srčke in jih na obeh straneh ocvremo v  olju pri 180 °C. Ocvrte srčke pustimo, da se odcedijo na kovinski rešetki. Pred serviranjem jih posujemo s sladkorjem.

NAMIG

Najboljša temperatura olja za peko krofov je 180–190 stopinj Celzija. Če je olje hladnejše, vpije več maščobe.

Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana, št. 4.,   št. 6., 6. februar, 2024.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.