Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Recept, ki ga želi vsak, ko poskusi moje božanske mlečne rezine!


lokalno
Lara Jelen
24. 9. 2024, 13.30
Posodobljeno
25. 09. 2024 · 09:21
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

_zzrezine.jpg

Tole je prvo pecivo, ki sem ga kadarkoli sestavila po svoje, brez recepta. Iz sestavin, ki sem jih imela pri roki. Nastale so božanske mlečne rezine, ki malenkost spominjajo na tiste priljubljene iz trgovine. Vsak, ki jih je jedel, me je prosil za recept. Morda bodo všeč tudi vam.

##IMAGE-3209923##

Sestavine

4 jajca
100 g sladkorja
100 g moke
20 g kakava
1 vrečka pecilnega
1 vrečka lešnikovega pudinga
500 ml smetane za stepanje
1 vrečica vaniljevega sladkorja
pribl. 150 g mlečne čokolade

Priprava

1.     Jajca in sladkor penasto stepemo (približno 5 minut, da zmes nekoliko naraste).

2.     Na hitro vmešamo moko, pecilni in kakav – ravno toliko, da se vse skupaj poveže.

3.     Maso za biskvit razporedimo na namaščen pravokotni pekač, ki ga za približno 10–15 minut postavimo v segreto pečico na 200 stopinj Celzija. Čas pečenja je malce odvisen tudi od pečice, jaz sem ga pekla 15 minut, da se je povrh lepo obarval – ali  je pečen tudi v notranjosti, preizkusite z zobotrebcem, ki ga zapičite v sredo. Če pride ven suh, je vaš biskvit pripravljen.

4.     Medtem ko pečete biskvit, po navodilih iz embalaže skuhajte lešnikov puding. Še vročega vlijte čez pečen biskvit. Pustite, da se ohladi.

5.     V posodico, ki jo boste dali nad vodno paro (postavimo jo nad kozico z vrelo vodo) odlijte slab deciliter smetane za stepanje. V posodico damo tudi na koščke nadrobljeno čokolado in pustimo nad vodno paro tako dolgo, da se čokolada stopi in poveže s smetano.   

6.     Preostalo smetano čvrsto stepemo skupaj z vaniljevim sladkorjem.

7.     Ko se puding na pecivu ohladi, čezenj razporedimo stepeno smetano. Še največji izziv pri pripravi tega peciva je dodajanje čokoladne glazure, ki ste jo malo prej segreli in združili s smetano – če bo prevroča, se vam bo stepena smetana na pecivu stopila. Če boste čakali predolgo, pa se vam bo čokolada strdila. Poskusite torej ujeti tisti trenutek, ko je čokoladna glazura še v gostem tekočem stanju, a ne prevroča. Z žlico jo razporedite po smetani, nato pa hitro s pecivom v hladilnik. Naj se hladi čez noč in vas razveseli za dobro jutro.

 Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana, št. 38, 17. september 2024.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.