Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Recept: Kakavov kolaček v obliki buče


lokalno
Tekst in foto: Revija Liza Maja
31. 10. 2023, 14.50
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

_zzkolac__1_.jpg
_zzkolac__2_.jpg

Za vas imamo krasno idejo, s katero boste lahko popestrili zabavo za noč čarovnic.

SESTAVINE ZA 10 KOSOV:

2 jajci
200 g sladkorja
230 ml sončničnega olja
250 ml mleka
310 g polostre moke
1 vrečka pecilnega praška
4 žlice kakava
1 žlička začimb za medenjake

Za limonino glazuro:

100 g sladkorja v prahu
limonin sok
oranžna jedilna barva

Za  čokoladno glazuro:

 75 g temne čokolade
45 g masla

Za dodelavo:

marelična marmelada
slaščičarski okras
zeleni fondant

Postopek priprave

1. Jajca in sladkor stepemo v peno in dodamo olje. Nato dodamo mleko, moko, pecilni prašek, kakav in začimbe za medenjake. Stepemo.

2. Testo razdelimo v pekač za kolačke.

3. Pečemo pri 180 °C približno 40 minut. Pečene kolačke pustimo, da se ohladijo.

4. Kolačkom vodoravno odrežemo spodnji del. Namažemo z marmelado in dva po dva prilepimo skupaj.

5. Sladkor v prahu in limonin sok stepemo v glazuro in obarvamo z barvo za živila ter prelijemo po kolačkih.

6. Okrasimo s slaščičarsko dekoracijo in s steblom, ki ga oblikujemo iz zelenega fondanta. 7. Maslo in čokolado raztopimo v vodni kopeli. Dobro premešamo in prelijemo kolačke. Ponovno okrasimo s slaščičarsko dekoracijo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.