Recept: Fižolovi piškoti

##IMAGE-4011073##
Težko bi verjeli, da so to piškoti s fižolom ...
Sestavine
250 g ovsenih kosmičev
130 g polnozrnate pirine moke
1 žlička pecilnega praška
1 žlička sode bikarbone
naribana lupinica 1 limone
½ žličke fine morske soli
250 g kuhanega belega fižola
70 ml oljčnega olja
160 g nerafiniranega trsnega sladkorja (ali rjavega sladkorja)
1 veliko jajce
70 g nasekljanih datljev
sezam za povaljanje
PRIPRAVA
1.
Pečico segrejemo na 180 °C. Velik pekač obložimo s papirjem za peko. Ovsene kosmiče v multipraktiku zmeljemo v grobo moko. Zmlete kosmiče v veliki skledi zmešamo s pirino moko, pecilnim praškom, sodo, limonovo lupinico in soljo.
2.
Fižol skupaj z oljčnim oljem v multipraktiku gladko zmeljemo. Dodamo sladkor, jajce in vaniljevo aromo in spet zmiksamo v gladko maso. Fižolovo zmes prelijemo na suho mešanico in mešamo, da se sestavine malo povežejo. Po vrhu potresemo datlje in zmešamo
3.
Sezam stresemo v skledico. Za kolačke zajemamo veliko žlico testa, ki ga oblikujemo v kroglico in povaljamo v sezamu. Položimo jo na pekač in malo sploščimo z dlanjo. Ponovimo s preostalim testom. Med kolački na pekaču naj bo vsaj 2 cm prostora, ker bodo narasli. Pečemo jih 15 do 20 minut, da se sezam ob robovih zlato obarva. Ohladimo in jemo kot zdrav posladek ali za malico.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se