Recept: Domači krompirjevi njoki

Ste že kdaj pripravili krompirjeve njoke? Ne? Potem pa le zavihajte rokave, priprava je namreč veliko bolj preprosta, kot se vam zdi na prvi pogled!
Če vam je v ozimnici ostalo še kaj krompirja, bo izdelava krompirjevih njokov kot nalašč za to, da porabite staro zalogo. A gremo lepo po vrsti.
Kaj potrebujemo?

- 700 g krompirja
- 300 g ostre moke
- 50 zdroba
- 3 ščepce soli
- eno jajce
Postopek priprave:
Cel krompir skuhajte v osoljeni vodi.
V času, ko se krompir kuha, v skledo presejte moko, dodajte zdrob, sol in jajce.
Ko je krompir kuhan, ga še vročega olupite in ga z namenskim pripomočkom za stiskanje krompirja stisnete med pripravljene sestavine. Slednje lahko pregnetete ročno ali s pomočjo robotskega mešalnika.Priprava mehkega testa ni zapletena, boste pa verjetno potrebovali nekoliko več moke, ki jo med pripravo brez strahu dodajajte.
Pripravljeno testo razrežite na več delov, slednje pa oblikujte v za prst debele svaljke, ki jih boste na koncu razrezali na manjše kose.
V kolikor boste njoke zamrznili, jih pomokane polagajte na pladenj tako, da se med seboj ne bodo dotikali. Pladenj nato položite v hladilno omaro. Ko bodo njoki zmrznjeni, jih shranite v vrečko ali posodo. Če bi sveže pripravljene njoke shranili v vrečko, bi se slednji med seboj zlepili.
Kaj pa kuhanje? Preprosto. V vrelo osoljeno vodo stresite želeno količino njokov, zmanjšajte temperaturo in ob nežnem brbotanju kuhajte še dve minuti po tistem, ko bodo že priplavali na površje.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se