Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Recept: Domači kečap - slastno in enostavno


Revija Liza Maja
21. 6. 2024, 12.15
Posodobljeno
22. 06. 2024 · 11:49
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

_zzzrecept.jpg
Freepik
Foto: Freepik

Bi želeli sami pripraviti kečap? Nič lažjega. Izvolite preprost recept ...

##IMAGE-4001758##

Za 500 ml potrebujete:

650 g paradižnikov


150 g rdeče čebule
3 stroke česna
5 pimentovih zrn
1 cimetovo paličico
2 zvezdasta janeža
1 posušen čili
100 ml rdečega vinskega kisa
50 g trstnega sladkorja
2 žlički jedilnega škroba

Priprava:

1. Paradižnike očistite. Olupite čebulo in česen. Vse skupaj dobro ukašite s paličnim mešalnikom.

2. Dodajte začimbe (razen kisa in sladkorja) in pustite, da vse skupaj v odprti posodi lahno vre približno 35 minut. Večkrat premešajte. Vse skupaj še enkrat pretlačite, dodajte kis in sladkor, zavrite in ob občasnem mešanju pustite vreti približno 10 minut. Nato dodajte vmešan škrob in vse skupaj še enkrat zavrite.

3. Kečap prelijte v sterilizirane kozarce in jih zaprite. Obstojen je do 6 mesecev.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.