Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Ratatuj s kvinojo v ponvi


Maja Poljšak, Maja
21. 7. 2017, 15.00
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 10:03
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Krožniki z živo rdečim paradižnikom ali papriko so vedno še posebno privlačni.

ratatuj s kvinojo.jpg

Sestavine za 4 osebe:

  • 125 g kvinoje
  • 400 ml čiste zelenjavne juhe
  • 1 rdeča, 1 zelena, 1 rumena paprika
  • 1 bučka
  • 200 g češnjevih paradižnikov
  • 1 ali 2 stroka česna
  • 50 g orehovih jedrc (po želji)
  • 4 žlice olivnega olja
  • 1 žlica lističev svežega origana
  • sol in poper

Priprava:

  1. Kvinojo v zelenjavni juhi kuhamo približno 20 minut. Medtem umijemo in očistimo zelenjavo ter jo narežemo, česen sesekljamo. Orehova jedrca na grobo nasekljamo in v ponvi brez dodane maščobe malo popečemo.
  2. V visoki ponvi na olju najprej popečemo papriko in bučko, nato dodamo sesekljan česen, nasekljan origano in na četrtine narezane paradižnike. Solimo in popramo ter dušimo še nekaj minut.
  3. Kvinojo z vilicami razdrobimo, dodamo zelenjavi, premešamo, da se pregreje, potresemo s popečenimi orehi in takoj postrežemo.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.