Ralf Schumacher: »Verjamem, da si slovenska vina zaslužijo veliko več pozornosti"
Ralf Schumacher v spominu Slovencev živi kot šestkratni zmagovalec Formule 1 za veliko nagrado in pa kot mlajši brat sedemkratnega osvajalca svetovnega prvenstva Michaela Schumacherja. 46-letni Nemec že skoraj deset let uživa v dirkaški penziji, novo strast pa je našel v lastni restavraciji Schumachers v Bergheimu v bližini Kölna.

Za nas si je vzel čas za krajši pogovor v restavraciji DiVino v ljubljanski Kristalni palači.
Ralf, slišim da je za vami vznemirljiv dan na poti. Kolikor razumem, ste tukaj z motorji?
Ja, tako je. S prijatelji sem na poti iz Avstrije, čez Slovenijo, napoteni pa smo v St. Tropez. Enkrat na leto se tako dobimo s kolegi in gremo za en teden na dopust.
Torej je Slovenija vaša vsakoletna postojanka na tej poti?
Ne, to je prvič, ker spreminjamo trase. Gremo pa letos še na Bled, ker še nikoli nisem bil tam.
Zanimivo, saj ste vendarle ne druge načine vezani na Slovenijo, kajne?
Ja, seveda. Z vinom.
Kako je prišlo do te vaše povezave s Slovenijo?
Pravzaprav sem enkrat poskusil rebulo v restavraciji v Salzburgu in mi je bila zelo všeč. Tako da sem se pozanimal, od kod je, saj sem ravno takrat iskal hišno vino za mojo restavracijo v Nemčiji. In potem, ko smo našli pravi naslov, je steklo sodelovanje.
Če prav razumem, v vaši restavraciji ponujate mediteransko hrano.
Ja, ribe, meso, testenine … dosti mediteransko. Je zelo lepa restavracija, ne pa ravno pretirano sofisticirana, ker tudi ni pravo območje za kaj takega. Je lepo, ne pa ravno na tem nivoju kot tukaj danes. Ampak blizu. Danes je bilo vse odlično.
Preberite več v Štajerskem Tedniku
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se