© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Rabarbara na zalogo


Revija Maja
26. 4. 2018, 14.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Rabarbara - rastlina sočnih stebel kislega okusa, je le kratek čas na voljo, zato jo shranimo in podaljšamo čas njene uporabe.

rhabarber-konfituere[1].jpg
Revija Maja

Marmelada

Za osem kozarčkov po 200 g narežemo 700 g rabarbare na koščke, jim dodamo 300 g nastrganega korenja in 1 kg želirnega sladkorja (1 : 1). Pustimo štiri ure in potem med mešanjem kuhljamo nekaj minut. Nalijemo v kozarčke in shranimo na hladnem in temnem mestu.

Rhabarber-Sirup.jpg
Revija Maja

Liker

Za liter likerja narežemo na koščke 700 g rabarbare, dodamo sredico vaniljinega stroka, dve nageljnovi žbici, 500 g kandis sladkorja in 700 ml belega ruma. V posodi pustimo osem tednov, vmes občasno premešamo. Precedimo in počakamo še 14 dni, preden je liker pripravljen.

Preberite tudi: Mlečne in sladke kaše. Kliknite TUKAJ!


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.