Pustni čas: Iz pekarn in domačih kuhinj se vije vonj po krofih
Februar je mesec, ko iz pekarn in kuhinj mamljivo diši po krofih. V Ptujskih pekarnah in slaščičarnah (PPS) so jih lani proizvedli pol milijona, lahko bi jih verjetno več, če bi bil pustni čas daljši in če ne bi vladala epidemija.

„Število pustnih krofov je močno odvisno od trajanja pustnega časa, lani je to bilo med 2. in 16. februarjem. Letošnji pust bo bistveno daljši, prav tako ne veljajo več tako strogi protikoronski ukrepi, kot je to bilo lani. Zato tudi za krofe načrtujemo nekoliko večjo prodajo. Pustni čas na našem območju ostaja nekaj posebnega. Omeniti moram, da smo ostali ena od redkih pekarn, ki krofe še vedno delamo na tradicionalen način z uporabo svežih jajc, kot nadev uporabljamo kakovostno marelično marmelado. Že tradicionalno se v pekarni v času pusta organiziramo tako, da krofe cvremo čez cel dan, da lahko kupcem ponudimo res kakovostne, sveže in okusne. V sredo, 9. februarja, smo v pekarni odprli tudi pustno prodajno okence,“ je povedal Igor Ranfl, direktor PPS.
Več v tiskani izdaji Štajerskega tednika.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se