© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Recepti
Čas branja 1 min.

Puranji zrezki v sladkih zvitkih


Z.F./Novice Svet24
1. 7. 2018, 14.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Za poletno pisane in lahke jedi je kot naročeno lahko in mehko puranje meso, naj bo to file ali stegno, narezano na zrezke. Obložimo jih lahko s kuhanim ali kraškim pršutom, listnato zelenjavo, jajčno omleto …

puranji trakovi
Dreamstime
Grdo odrezane zrezke uporabite za puranje trakove, ki jih prepražite ali spanirate.

Piščančje zrezke lahko zvijemo v ruladice ali manjše zvitke in jih ponudimo z veliko kuhane poletne zelenjave ali s solato.  Manj lepe kose puranjega fileja narežemo na trakce in jih na hitro pripravimo v voku z zelenjavo in rižem ali pa jih paniramo ter hrustljavo ocvremo.

Puranje ruladice z zeliščno omleto

Sestavine za 4 osebe:

2 zrezka iz puranjega fileja, 4 jajca, 1 žlica moke, ščep origana in bazilike, 1 žlica sesekljanega peteršilja, sol in poper, 1 čebula, 1 korenček, 1 rdeča in 1 zelena paprika, 1 zelena bučka, 12 paradižnikov, 4 žlice olja, 3 dl jušne osnove

Priprava :

Zrezke potolčemo, solimo in popramo. V skledi stepemo jajca, moko in žličko olja, dodamo origano, baziliko in peteršilj, solimo in popramo. Iz jajčne zmesi v ponvi, namazani z oljem, spečemo dve omleti. Na vsak zrezek damo zeliščno omleto, zvijemo v rulado in povežemo s kuhinjsko vrvico. Zelenjavo očistimo in narežemo na kocke. V večji visoki ponvi na olju popečemo mesne rulade, nato dodamo čebulo, papriko in korenček. Zelenjavo malo popražimo, dodamo še bučko in paradižnike ter vse zalijemo z juho. Rulade z zelenjavo pokrito dušimo 20 minut. Na koncu ruladam odstranimo vrvico, jih narežemo na dober centimeter debele rezine ter jih ponudimo z dušeno zelenjavo in pečenim krompirjem.

Zvitki s pršutom na solati

Sestavine za 4 osebe:

8 zrezkov, 2 žlici zrnate gorčice, 4 rezine kuhanega pršuta ali šunke, 1/2 zelene solate, 1 skodelica češnjevih paradižnikov, 1 kumara, sol in poper, 4 žlice olivnega olja, 2 žlici kisa

Priprava :

Zrezke malo potolčemo in namažemo z gorčico, nato na vsakega damo pol rezine kuhanega pršuta in zvijemo v zvitek, ki ga učvrstimo z zobotrebcem. Zvitke v ponvi popečemo na dveh žlicah olja. Solato očistimo, dodamo prepolovljene češnjevce in narezano kumaro, solimo in zabelimo s kisom in oljem. Solato razdelimo v skledice, nanjo naložimo zvitke in takoj postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.