Ptuj: Pomlad na Turniščah
Vsako leto v času Dobrot slovenskih kmetij Biotehniška šola ŠC Ptuj na stežaj odpre svoja vrata. Gre za dogodek, s katerim šola tudi širši javnosti predstavi svojo dejavnost.

Od srede do petka je bila v sklopu tradicionalne prireditve izvedena množica aktivnosti. V sredo so organizirali dan gastronomov in hotelirjev. Srečali so se tudi z delodajalci tega programa in si skupaj ogledali šolski dom Grajenščak, šolski vinograd in sadovnjak.
Pestro dogajanje je bilo tudi v četrtek. Ogledi projektnih nalog in kompozicij dijakov zaključnih letnikov so potekali v dopoldanskih urah. Nato so se odpravili na prosto in posadili hokaido buče, s prav posebnim namenom – za čebele. Obiskovalcem so predstavili tudi sortirne poskuse krompirja.
V petek so dijaki povzeli izkušnje, ki so jih pridobivali med usposabljanjem v tujini.
Letošnjo prireditev so sklenili z dogodkom, ki so ga posvetili tednu ljubiteljske kulture „Nekoč je bilo“.
Vse tri dni so svoje izdelke ponujali tudi za prodajo, obenem pa na stežaj odprli bogato založene rastlinjake, v katerih ponujajo sadike zelenjave, začimbnic, zelišč, dišavnic in rož.
Preberite več v Štajerskem Tedniku
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se