Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Ptuj / 15. sezona Primusovih vinskih zgodb


tednik
Majda Goznik
5. 1. 2019, 11.18
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Decembrsko zgodbo 15. sezone Primusovih vinskih zgodb so napisale penine priznanih slovenskih kleti: Vina Koper, P&F Jeruzalem in Radgonske gorice, od polsuhe, suhe do polsladke, ki so se odlično prilegle vrhunski kulinariki Primusovih kuharjev pod vodstvom Roberta Žibrata. Penina večera pa je po izboru prazničnega decembrskega omizja postala polsladka muškatna penina P&F Jeruzalem.

1549710073_mg_primusove_vinske_zgodbe.jpg
Arhiv Štajerskega Tednika

Decembra, ko se praznični dogodki vrstijo drug za drugim in vrhunec dosežejo s silvestrovanjem in prehodom v novo leto, skorajda ni praznične mize, na kateri ne bi bilo penine. Ta predstavlja odmerek svežine, simbol uspeha, pridih nemira, je spremljevalka najlepših trenutkov, prinaša veselje in iskrivost, je za vsakogar nekaj in za nekoga vse. Pijemo jo ob številnih priložnostih, ob majhnih in velikih trenutkih. Tako je v svet penin treh priznanih slovenskih regionalnih vinarjev popeljala nekdanja ptujska vinska kraljica in v preteklosti tudi ena najuspešnejših ptujskih tekmovalk na slovenskih lepotnih izborih Tanja Hauptman. Če želimo, da je penina sveža in da res osveži, da je iskriva, mora biti ohlajena na osem stopinj. Tudi ko gremo na kakšno kosilo, ne glede na priložnost, je po nasvetu izkušenih vinarjev vedno dobro popiti kakšno penino, ne pa žgano pijačo, ki jo ponekod še vedno ponujajo kot glavni aperitiv.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

1546687130_mg_primusove_zgodbe_penine_1.jpg
Arhiv Štajerskega Tednika

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.