© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Privoščite si okusno spomladansko solato!


Revija Maja
17. 3. 2019, 11.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Lepota sezonskih pridelkov oživlja v tej svetli spomladanski solati.

spomladanska-solata-jpg.jpeg
Revija Maja
Spomladanska solata

Spomladanska solata 

20 minut

Sestavine za 2 osebi
1 šop špargljev
2 skodelici zelenega zelja
1 skodelica nastrgane redkve
1/2 skodelice grobo sesekljane redkvice
1 skodelica na tanko narezane rdeče čebule
1 skodelica graha
3 žlice oljčnega olja
2 žlici svežega limoninega soka
2 žlici medu
1 1/2 žlice riževega kisa
1/2 žlička soli
1/4 žličke sveže mletega črnega popra
1/2 žlička drobno narezanega semena navadnega komarčka
100 g japonskih kodrastih rezancev
škampovi repki

Priprava

Šparglje narežemo na koščke in jih v kozici prevremo v slani vodi. Kuhamo jih okoli 3 minute. Nato jih stresemo v hladno skledo.

Škampove repke začinimo s soljo in sveže mletim poprom. V ponvi segrejemo olje in na njem pečemo škampove repke od 2 do 3 minute, nato jih obrnemo in popečemo še po drugi strani.

Zelje, redkev, redkvice, rdečo čebulo in grah premešamo med seboj in začinimo z oljem, limoninim sokom, medom in kisom. Dodamo sol, črni poper ter semena komarčka. Premešamo z metlico. Dodamo šparglje, rezance in škampove repke.

Objavljeno v reviji Maja št. 5, 1. 3. 2019.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.