Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Sočno in slastno! Danes pripravljamo piščanca v omaki


M. S., Maja
24. 7. 2018, 11.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Že veste, kaj boste danes kuhali? Ne? Kaj pa, če pripravite okusno jed po našem receptu?

piščanec v paradižnikovi omaki.jpg
Revija Maja

Piščanec v omaki

Sestavine za 4 osebe:
1 piščanec
2 žlici olja
2 čebuli
4 stroki česna
14 črnih oliv
100 ml suhega belega vina
900 g paradižnika
500 ml čiste kokošje juhe
3 ščepci žafrana
1 mlada čebula
sol, poper

Preberite tudi: Ledene rezine lubenice za osvežitev. Kliknite TUKAJ!

Priprava:

1. Piščanca narežemo na osem kosov. Solimo in popramo.

2. V lonec nalijemo olje in na hitro popražimo kose mesa (4-5 minut). Obrnemo in pečemo še 3 minute. Meso vzamemo iz lonca.

3. Na olju popražimo rezine čebule in pretlačen česen. Dodamo olive, zalijemo z vinom in kuhljamo toliko časa, da polovica tekočine povre.

4. Prihranimo štiri paradižnike in vsakega narežemo na šest kosov. Preostale paradižnike pa zmečkamo v roki in stresemo v lonec. Zalijemo z juho in zavremo. V lonec vrnemo kose mesa in kuhljamo pol ure.

5. Občasno premešamo in zadnjih 5 minut kuhanja dodamo še prihranjen paradižnik in žafran. Po okusu začinimo in ponudimo s kruhom ali rižem.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.