© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Zelenjavni ocvrtki za prste obliznit'


M. O. Ž., Zarja
6. 4. 2019, 11.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Že veste, kaj boste danes kuhali? Ne? Kaj pa, če pripravite slastne zelenjavne ocvrtke po našem receptu?

k Zelenjavni ocvrtki.jpg
Revija Zarja
Zelenjavni ocvrtki

Zelenjavni ocvrtki

Za 4 osebe

Priprava: 30 minut

Sestavine: 2 čvrsta jajčevca, 1 manjša zelena bučka, 2 žlici olivnega olja, 2 žlici sesekljanega peteršilja, 2 stroka česna, 325 g rikote (sladke skute), 1 veliko jajce, 75 g nastrganega parmezana, sol, poper, 1 skodelica drobtin, olje za cvrtje.

Priprava: Zelenjavo umijemo, obrišemo in na grobo naribamo, primešamo peteršilj in olupljen pretlačen česen. V ponvi segrejemo dve žlici olivnega olja, dodamo zelenjavo, malo popražimo, solimo in popramo ter pokrito dušimo še nekaj minut. Ohlajeno zelenjavo stresemo v skledo, primešamo rikoto, stepeno jajce in parmezan, vse dobro premešamo in dodamo toliko drobtin, da se zmes nekoliko zgosti. Pustimo jo počivati 15 minut, nato iz nje oblikujemo kroglice, jih povaljamo v drobtinah in v vročem olju zlato ocvremo.

Objavljeno v reviji Zarja št. 13, 26. 3. 2019.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.