Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Preprosta paelja s piščancem


Maja Poljšak, Maja
9. 7. 2017, 15.00
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 10:03
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Vsem znana španska jed, vendar to pot bolj preprosto!

preprosta paelja.jpg

Sestavine za 4 osebe:

  • 300 g riža za paeljo (najbolje parboiled)
  • 400 g na kocke narezanega piščančjega fileja
  • 400 g na drobno zrezane mešane zelenjave (čebule, stebelne zelene, korenja)
  • 400 g nasekljanega paradižnika iz pločevinke
  • 200 g zamrznjenega graha
  • 1 žlica olivnega olja
  • 600 ml vroče kokošje juhe (lahko iz kocke)
  • 1 ščep žafranovih nitk
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja
  • 1 na krhlje narezana neškropljena limona

Priprava:

  1. V veliki ponvi segrejemo olje, dodamo na drobno zrezano zelenjavo in jo malo popražimo. Dodamo narezano meso, mešamo in pražimo toliko časa, da se meso zlato popeče.
  2. Dodamo riž, premešamo in počakamo, da riž postekleni, nato dodamo paradižnik, vročo juho in žafran. Počakamo, da zavre, in kuhamo približno 15 minut.
  3. Ko se meso zmehča, dodamo grah in kuhamo še nekaj minut, da se riž skuha in tekočina povre. Nazadnje jed razdelimo na krožnike, potresemo s peteršiljem in sveže mletim poprom ter okrasimo z rezinami limone.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.