Preprosta paelja s piščancem
        
            
        
        Maja Poljšak, Maja
    
                
                        
                            
                        
                        9. 7. 2017, 15.00
                    
                                            
                                    Posodobljeno
                                
                            Vsem znana španska jed, vendar to pot bolj preprosto!
                    Sestavine za 4 osebe:
- 300 g riža za paeljo (najbolje parboiled)
 - 400 g na kocke narezanega piščančjega fileja
 - 400 g na drobno zrezane mešane zelenjave (čebule, stebelne zelene, korenja)
 - 400 g nasekljanega paradižnika iz pločevinke
 - 200 g zamrznjenega graha
 - 1 žlica olivnega olja
 - 600 ml vroče kokošje juhe (lahko iz kocke)
 - 1 ščep žafranovih nitk
 - 2 žlici sesekljanega peteršilja
 - 1 na krhlje narezana neškropljena limona
 
Priprava:
- V veliki ponvi segrejemo olje, dodamo na drobno zrezano zelenjavo in jo malo popražimo. Dodamo narezano meso, mešamo in pražimo toliko časa, da se meso zlato popeče.
 - Dodamo riž, premešamo in počakamo, da riž postekleni, nato dodamo paradižnik, vročo juho in žafran. Počakamo, da zavre, in kuhamo približno 15 minut.
 - Ko se meso zmehča, dodamo grah in kuhamo še nekaj minut, da se riž skuha in tekočina povre. Nazadnje jed razdelimo na krožnike, potresemo s peteršiljem in sveže mletim poprom ter okrasimo z rezinami limone.
 
E-novice · Novice
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
        
            Prijava
        
        
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se