© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pozna jo ves svet


21. 11. 2013, 18.15
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:52
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Hruške lahko pripravimo na različne načine. Posebna poslastica, ki jo pozna ves svet, pa so s čokolado oblite hruške. Za pripravo (za 6 oseb) potrebujemo 6 velikih zrelih in čvrstih hrušk, 200 g dobre temne čokolade, 100 g sladkorja, 50 g masla, 1,5 dl suhega belega vina.

uvodna
Andrej Križ, Shutterstock

Hruške olupimo in jim odstranimo muho in peščišče, pecelj pa pustimo. V primerno visoki posodi na stopljenem maslu hruške z vseh strani malo popečemo. Nato jih postavimo pokonci, poškropimo z vinom in potresemo s sladkorjem. Pokrite jih dušimo še toliko časa, da se skuhajo, vendar ostanejo čvrste.

2
Andrej Križ, Shutterstock

 

Med dušenjem jih še nekajkrat poškropimo z vinom. Dušene hruške vzamemo iz posode, jih odcedimo in preložimo na krožnik, da se popolnoma ohladijo. Čokolado nalomimo na koščke in jo stopimo nad soparo. Hruške oblijemo oziroma premažemo s čokolado, nato jih postavimo v hladilnik, da se čokolada strdi


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.