Pozna jo ves svet
Hruške lahko pripravimo na različne načine. Posebna poslastica, ki jo pozna ves svet, pa so s čokolado oblite hruške. Za pripravo (za 6 oseb) potrebujemo 6 velikih zrelih in čvrstih hrušk, 200 g dobre temne čokolade, 100 g sladkorja, 50 g masla, 1,5 dl suhega belega vina.

Hruške olupimo in jim odstranimo muho in peščišče, pecelj pa pustimo. V primerno visoki posodi na stopljenem maslu hruške z vseh strani malo popečemo. Nato jih postavimo pokonci, poškropimo z vinom in potresemo s sladkorjem. Pokrite jih dušimo še toliko časa, da se skuhajo, vendar ostanejo čvrste.

Med dušenjem jih še nekajkrat poškropimo z vinom. Dušene hruške vzamemo iz posode, jih odcedimo in preložimo na krožnik, da se popolnoma ohladijo. Čokolado nalomimo na koščke in jo stopimo nad soparo. Hruške oblijemo oziroma premažemo s čokolado, nato jih postavimo v hladilnik, da se čokolada strdi
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se