Posladkajte se s panakoto
Nadvse priljubljena in preprosta smetanova sladica.

Čas priprave: 60 minut
Potrebujemo:
1 vaniljev strok
300 gramov sladke smetane
2 veliki žlici sladkorja
2 lista bele bio želatine
150 gramov jagod
V posodo vlijemo sladko smetano, ki smo ji dodali vaniljeva semena. Sestavine na šibkem ognju kuhamo do 5 minut. Želatino namočimo v hladni vodi, jo ožamemo in primešamo v vročo vaniljevo smetano. Izdelano vaniljevo kremo nato napolnimo v majhne posodice, jih pokrijemo in postavimo v hladilnik za nekaj ur, da se masa strdi. Očiščene jagode operemo, posušimo in pretlačimo, da dobimo jagodno omako. Ohlajeno panakoto postrežemo z jagodno omako in okrasimo s svežimi jagodami.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se