© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Ob koncu tedna se posladkajte s čokoladnimi rezinami!


M. H.
13. 1. 2018, 16.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

So vam hladnejši dnevi vzeli energijo, ki jo potrebujete za vsakdanje obveznosti? Nič zato, s preprosto in okusno sladico jo je mogoče hitro obnoviti. Čokoladne rezine s kremo iz arašidov so tako okusne, da ne povrnejo le moči, temveč tudi veselje do življenja.

Čokoladne kocke
Dreamstime

Čokoladne rezine s kremo iz arašidov

Sestavine: 100 g masla, 100 g sladkorja, 60 g moke, 3 rumenjaki, 3 beljaki, 70 g čokolade v prahu, ščepec soli; za kremo: 100 g masla, 15 g oluščenih nesoljenih arašidov, 150 g sladkorja v prahu, žlička vaniljeve arome, nekaj žlic mleka; preliv in posip: 80 g temne čokolade, pest nasekljanih arašidov.

Priprava:

1. Naredimo biskvitno osnovo: v posodi zmešamo zmehčano maslo, sladkor, rumenjake, čokolado v prahu, pecilni prašek in sol. Iz beljakov naredimo sneg in ga počasi primešamo zmesi. Dodamo še moko s pecilnim praškom.

2. Testo z žlico preložimo v namaščen oglat ali okrogel pekač s premerom 26 cm pekač. Kolač pečemo na 175 stopinjah 40 minut. Nato ga ohladimo.

3. Naredimo kremo: v mešalniku zmeljemo arašide, maslo, vaniljevo aromo in sladkor v prahu. Ko nastane fina, gladka krema, po potrebi primešamo še nekaj žlic mleka, da jo je lažje mazati.

4. Kremo nanesemo na čokoladni biskvit in poravnamo. Pecivo damo za nekaj ur v hladilnik, nato ga narežemo na trikotnike, prelijemo z raztopljeno čokolado in potresemo z nasekljanimi arašidi.

Preberite tudi: Torta, ki se ji ne boste mogli upreti! Kliknite TUKAJ!


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.